Happy Rhythms -pentueen kuulumiset

03.05.2019

Joka vuosi unelmoin siitä, että minulla on paljon aikaa päivitellä blogiin pentujen kuulumisia, ja tuntuu että joka vuosi aina yllättää kiireellisyydellään. Valitettavasti tällä kertaa pentueen alku on ollut jopa kaoottisen kiireinen, ja päätinkin kasailla tilannetta tänne hieman, koska en ole ehtinyt purkaa sähköposteja ja viestejä juurikaan, tai vastailla kyselijöille erikseen.

Yksi Rudin tytöistä kehittyi huomattavasti hitaammin, ja pohdin että joko pikkuisessa on jokin vika, tai sitten se ei vain pärjää isommille, kun nisiä ei ole tarpeeksi kaikille. Tyttö oli minulla muutaman päivän erikseen tehohoidossa, mutta valitettavasti se ei selvinnyt, ja uskonkin että taustalla oli jotakin kehitykseen liittyvää. Ei ole epätavallista, että alkuvaiheessa pentuja karsiintuu, mutta se on silti aina todella surullista.

Seuraavana päivänä huomasin, että muidenkaan pentujen paino ei ole noussut toivotusti, ja Rudi oli jättänyt aamuruokansa syömättä, sekä oli ripuloinut. Maito oli ehtinyt, ja Rudilla oli todella voimakas vatsatauti. Nyt minulla on ollut siis kiirettä Rudin tukihoidossa, ja kaikkien pentujen käsiruokinnassa. Näin pienet pennut syövät tunnin välein, vuorokaudenajasta riippumatta, ja Rudikaan ei syö tai juo itse. Tilanne alkaa hiljalleen tasoittua, mutta viimeksi tänään olimme Rudin kanssa päivystyksessä huomattuani, että ripuli oli tulehduttanut Rudin anaalirauhaset todella pahannäköisiksi. 

Tällä hetkellä pennut kuitenkin kasvavat hyvin, kunhan saavat sitkeästi ruiskusta ruokaa. Rudin maito on alkanut uudestaan nousemaan, mutta koska tyttö on ollut heikossa kunnossa, ei siltä tule maitoa vielä tarpeeksi, eikä olisi hyväksi muutenkaan, että pennut juovat kaiken nesteen mitä Rudi saa alas. Pienin askelin.

Pahoittelen, että en ole viestittelijöille ehtinyt vastaamaan, mutta tässä on ollut melkoinen hoppu, ja hyvä kun itse olen vessaan ehtinyt välissä, tai nappaamaan jotain välipalaa.

Pitäkää meille peukkuja! :)
Luo kotisivut ilmaiseksi!