Kasvatuskausi 2018

Vuoden 2018 kasvatuskausi alkaa olla lopuillaan. Olen miettinyt koska tulee vuosi, jolloin oikeasti ehdin pitää blogia päiväkirjatyylisesti kasvatuskauden tapahtumista. Tänä vuonna ei tavallaan ollut mitään suurempaa katastrofia, joka olisi imaissut kaiken ajan ja voimavarat, ja silti tässä taas ollaan. 

Tänä vuonna frettilässä syntyi vain yksi pentue, toinen suunnitteilla olleista astutuksista ei useammasta yrityksestä huolimatta onnistunut. Olen silti erittäin onnellinen, että parin vuoden tauon jälkeen saan kotiuttaa maailmalle uuden pesueen eeppisiä pikkunakkeja :) Vilinää riitti siitä huolimatta, että vaikean synnytyksen lisäksi ei omilla pennuilla ollut mitään ongelmaa kasvun kanssa. Päinvastoin. 

Pirun ja Viiman pentue syntyi sektiolla 4.7.2018. Pirun synnytys oli vaikea, ja ensimmäinen pentu syntyi kuolleena. Kun odotuksen jälkeen seuraavaa pentua ei alkanut kuulua, ja Pirun supistukset loppuivat, oli aika lähteä päivystykseen. Onneksemme päivystysvuorossa oli eläinlääkäri, jolla oli itselläänkin frettejä, ja sektio sujui hyvin. Pentuja syntyi kaiken kaikkiaan kahdeksan, joista jäljelle jäi viisi pontevaa tyyppiä, 4 naarasta ja yksi uros.

Pentujen ollessa pari viikkoa meille saapui neljä hoitopentua Monochromelta. Pentueeseen oli syntynyt 14 pentua, eikä emolla riittänyt maitoa kaikille. Lupauduin ottamaan muutaman hoitolapsen Pirulle, jolla maitoa riitti hyvin. Pentujen kokoerosta johtuen jouduin kuitenkin ruokkimaan hoitolapsia useamman kerran vuorokaudessa.

Omat + hoitopennut kaikki yhdessä
Omat + hoitopennut kaikki yhdessä

Frettilapsien lisäksi unisiepparina toimi muutama orpo lepakkolapsi, jotka tulivat ensihoitoon ennen päätymistään luonnonvaraisten eläinten hoitolaan. Jo muutama päivä lepakkovauvan kanssa, jonka ruokintaväli on tunnin välein vuorokauden ympäri, saa arvostamaan taas lisää vapaaehtoisia, jotka hoitavat kyseistä hommaa viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Viimeisimpien kuulumisten mukaan täällä hoidossa  olleet nahkasiivet pääsevät takaisin luontoon kasvettuaan ja vahvistuttuaan tarpeeksi.

Uskoisin, että tämä ruokintarumba lienee tänä vuonna suurin syy, miksei (taaskaan) jäänyt aikaa blogin pitoon. Ehkä vielä joskus :)

Tämänvuotiset pennut täyttävät tänään 8 viikkoa, ja ensi viikolla lapsoset lentävät pesästä. Olo on haikea, mutta koska pikkuisia odottaa aivan ihanat kodit, ja jokainen muksu on todella odotettu perheessään, en toisaalta voisi onnellisempi olla. Kolme pennuista jää jopa Tampereelle, joten todennäköisesti pääsen pikkukavereita treffaamaan silloin tällöin. Pentueesta sijoitukseen Tampereelle muuttaa E-Pic's Spirit of Cressida, kotoisammin Rudi. Tytöstä päivittelen lisää jossain kohtaa. Näillä näkymin sijoitukseen on saapumassa myös yksi uusi neitovahvistus, mikäli kaikki sujuu suunnitellusti. 

Pentueella on oma sivu kotisivuillani, josta löytyy tarkempaa infoa lapsosista. Lisäksi Facebook-sivuillani on aimo määrä kuvia ja videoita naperoiden kasvusta. 

Vuodelle 2019 on suunnitteilla pentuja, mutta siitä lisää myöhemmin, kun saan lyötyä suunnitelmia hieman enemmän lukkoon.