Liian monet jäähyväiset

06.08.2020

Niin kuin melkoisen moni muukin homma, on blogin päivittely jäänyt vähäiseksi viime viikkoina. Tämä teksti tulee olemaan yksi vaikeimmista kirjoitettavista.

Mana aloitti uuden kiiman, mutta uusintadeitit Särmän kanssa eivät sujuneet toivotusti, eikä astutus onnistunut. Näin ollen voinkin todeta, että tämän vuotinen kasvatuskausi meni penkin alle, eikä meillä syntynyt pentuetta. Ensi vuoden kasvatussuunnitelmat ovat toistaiseksi täysin auki, sillä olen jäämässä kasvatustauolle joko ensi keväänä tai sitä seuraavana. Asiaan vaikuttanee kuinka oma elämäntilanne sallii kasvatukseen paneutumisen. 

Kesä on kulunut sumussa. Minkkini Nemo sairastui toukokuun lopussa, ja sen kuntouttaminen vei paljon aikaa ja energiaa useiden viikkojen ajan. Kesäkuun alussa Yerem sairastui äkisti, ja pojalla epäiltiin suolitukosta. Yeremille tehtiin leikkaus, mutta suolistosta ei löytynyt vierasesinettä. Loppuvaiheessa operaatiota Yerem lakkasi hengittämästä ja sen sydän pysähtyi. Odotan edelleen Yeremin ruumiinavauksen tuloksia, jotta saan toivottavasti lisäselkoa siihen miksi pojan kunto romahti niin rajusti.

Yerem 12.6.2016-6.6.2020
Yerem 12.6.2016-6.6.2020

Yeremin kuoleman jälkeen kulutin aikaa Nemon kuntouttamiseen, ja muiden frettien kanssa puuhailuun. Suru pojan poismenosta on selkeästi vielä käsittelemättä, ja koska sen aika on, sitä en tiedä.

Myös Nemon kuntoutusprosessi päättyi lopulta siihen, että pojan kunto romahti, vaikka vointi oli edennyt jo parempaan suuntaan. Näinollen Nemo nukkui syliini eläinlääkärissä kolme viikkoa sitten. 

Nemo 29.4.2014-16.7.2020
Nemo 29.4.2014-16.7.2020

Kasvattajana olemisen nurja puoli on myös suru-uutiset liittyen kasvatteihin. Toisinaan jäähyväiset on helpompi hyväksyä, kun kasvatti on päässyt kunnioitettavaan ikään, mutta toisinaan elämän epäreiluus oikein raastaa sielua, ja ei ole käsien sormilla laskettavissa, kun on tullut kyyneliä vuodatettua kasvattien vuoksi. Kesä toi mukanaan myös tällaisia uutisia, enemmän kuin yhden frettikohtalon verran. Lämmin osanottoni niille perheille, jotka ovat omat pienensä joutuneet hyvästelemään.


Nemon kuoleman jälkeen Yeremin poika Nero muutti perheeseen frettipoppoon jatkoksi. Alkuun olin tilanteen takia jokseenkin hämmentyneen pökkyrässä uudesta tulokkaasta, mutta Nero on äärimmäisen hurmaava (mutta ylienerginen) tyyppi, ja voittanut paikkansa sydämestäni. Neron kotiutuminen tuokin jonkinlaista lohtua elämän jatkumisesta, ja sen pirskahteleva ilo ei voi olla tarttumatta paatuneimpaankaan sieluun. Katsotaan mimmoinen hurmuri tästä rämäpäästä kasvaa <3Luo kotisivut ilmaiseksi!